maanantai 21. tammikuuta 2013

Minäkin

Olen saanut kaksi tunnustusta, näitä mitä blogeissa nyt jostain syystä pyöriskelee. Toisen antoi Petra, jo kauan aikaa sitten, ehdin unohtaa kokonaan...


LIEBSTER AWARD:  
''This little award is all about discovering new blogs and helping those with less than 200 followers to get recognised.'' 

1. Each person tagged must post 11 things about themselves.
2. They must also answer the 11 question as the "tagger" has set for them.
3. They must create 11 more questions to ask bloggers they have decided to tag.
4. They must then choose 11 bloggers with less than 200 followers and tag them in their post. 
5. These lucky bloggers must then be told.
6. There is no tag backs.

11 faktaa:
1. Olen kuluttanut aivan liikaa rahaa tässä kuussa, tänään päätin alkaa shoppailulakkoon ennalta määrittelemättömäksi ajaksi.
2. Yksi suurimmista haaveistani on päästä joskus Kiinaan.
3. Olen hordaaja, mitä minä oikein teen kaikella tällä tavaralla jota en raaski heittää pois tai myydä eteenpäin tai lahjoittaa pois? Olen liian kiintynyt esineisiini, ja se on ehkä hieman pelottavaa.
4. Loppujen lopuksi uskon kuitenkin, että olisin onnellinen jos eläisin hyvin vaatimattomasti, ja se onkin se suurin haaveeni, takaisin maalle muuttaminen ja elämästä kaiken turhan pois jättäminen. Se on haave monille, mutta suurin osa ei koskaan toteuta sitä. Minä tiedän toteuttavani. Mutta ensin elän nuoruuden hölmöyttä.
5. Olen sokeririippuvainen, minun on pakko estää itseäni ostamasta joka ainoa päivä karkkia ja namia.
6. Sormeni ja varpaani ovat aina kylmät. Lähes aina. Huono ääreisverenkierto.
7. Mietiskelen paljon suomen kielen sanoja, jäin hetkeksi pohtimaan sanaa aina. Kielet ovat ihan hemmetin mielenkiintoisia mielestäni, ja haluaisinkin osata niitä kaikkia. Äsken tuumiskelin sanaa recognise verrattuna sanaan recognize, brittien ja amerikkalaisten erot.
8. Olisin ollut lahjakas koulussa ilman invalidisoivaa paniikkihäiriötä, masennusta ja loputonta ahdistusta.
9. Ihmissudet ovat suuri suosikkini kaikista olennoista ja hirviöistä. Nautin yleensä kököistäkin ihmissusileffoista, ja Monster High -nukeista lempparini on arvatenkin Clawdeen Wolf.
10. Luen mieluiten kauhukirjallisuutta, mutten välitä niin paljon kauhuleffoista, ja katselen mieluiten scifielokuvia, mutten juurikaan lue scifikirjallisuutta. Sarjakuvissa sen sijaan tykkään molemmista suunnattomasti.
11. Olen nykyään melko tyytyväinen itseeni, enkä enää edes häpeä sitä millainen olin ennen.

Kysymykset:
1. Millainen uskot maailman olevan vuonna 2030?
- Surkea paikka, ja koko ajan surkeampi
2. Mikä kirja/elokuva/biisi tms. on vaikuttanut elämääsi eniten? Miten?
- Vaikea kysymys, mutta sanon Sormusten Herra, sekä kirjana että elokuvina.
3. Suurin ei-salainen pelkosi?
- Oksentaminen
4. Jos saisit viettää päivän kenen tahansa kanssa, niin kuka se olisi?
- Edesmenneen isoveljen.
5. Jos saisit poistaa maailmasta yhden keksinnön, mikä se olisi?
- Ihminen. Sehän on keksintö? Ei?
6. Lapsuudenaikainen unelma-ammattisi?
- Näyttelijä
7. Osaatko piirtää? Jos osaat, mikä on vahvuutesi?
- En paljon piirtele, tykkään raapustella ihmissusia kuitenkin toisinaan, ja omakuvia, aina erilaisia ja eri tyyleillä mielentilan mukaan.
8. Rehellisesti, oletko koskaan toivonut jotakin pahaa jollekulle?
- Olen tietysti, monet kerrat.
9. Koska kaikki tuntuvat vihaavan talvea, kerro joku hyvä puoli siitä?
- Olen aina tykännyt talvesta, pimeydessä on omat puolensa vaikka se alkaakin lopulta kyllästyttämään, kylmyyttä siedän paljon paremmin kuin kuumuutta, pakkaspäivät ovat melkein itkettävän kauniita, on kiva istua kotona peiton mutkassa ja polttaa kynttilöitä, saunominen on talvella vielä ihanampaa kuin kesällä, keksisin vaikka mitä.
10. Jotain, mitä et ole koskaan tehnyt?
- En ole koskaan lähtenyt hetken mielijohteesta reissuun.
11. Mitä kuuluu?
- Juuri nyt oikeastaan aika hyvää. Tuntuu hassulta.

Kysymykseni:
1. Kylmät vai lämpimät värit?
2. Onko kämppäsi siisti, sotkuinen vai jotain siltä väliltä?
3. Mikä on suhteesi musiikkiin?
4. Lempieläimesi, ja miksi?
5. Suurin unelmasi?
6. Mihin uskot?
7. Asuisitko mieluummin suurkaupungissa vai keskellä korpea?
8. Mikä on bravuurisi keittiössä?`
9. Mikä saa ajatuksesi kohti uutta ja jännittävää?
10. Jos olisit taruolento, mikä niistä olisit, mikä kuvastaisi parhaiten sinua?
11. Ensimmäinen pieni esine, mikä mieleesi tulee?

Haastan nyt muutaman...

Ja tämä toinen on Nizurethilta. Tehtävänä on kertoa viisi omituisinta tapaansa. En jaa tätä nyt enää eteenpäin kuitenkaan.

1. Unohdan syödä. Olen perinyt tämän isältäni, molemmat vain pörräämme koko päivän ja illalla kymmeneltä hoksaamme, että voisihan tänään jotain syödäkin. Silloin kun asuin isän kanssa kahdestaan, saattoi mennä monta päivää ilman kunnon ruokaa, kun vasta illalla tajusimme alkaa vääntämään jotain leipää, kun ei enää viitsinyt kokkaamaankaan ruveta. Ja nykyäänkin yksin asuessani muistan kyllä ruokkia kissan, mutta itseni unohdan tyystin. Tajusin muuten juuri nyt, etten ole syönyt tänään mitään...
2. Olen aina osoittanut hermostustani omituisilla tavoilla. Yhdessä vaiheessa purin sormiani, erityisesti rystysiä, ja joskus havahduin siihen, että minulla on melkein koko käsi suussa ja aivan kipeä ja punainen jyrsimisestä. Toisessa vaiheessa tungin aina peukalon kynnen etuhampaiden väliin, se sattui hieman ja auttoi keskittymään johonkin muuhun kuin ahdistukseen. Jossain vaiheessa taisin myös nyppiä kynsillä huuliani. Ja aina olen pureskellut alahuultani ja poskiani, ne ovat jatkuvasti ihan jauhelihaa ja kipeät ja röpelöiset, inhottavaa. En edes huomaa tekeväni sitä, tälläkin hetkellä alahuuli käsittelyssä.
3. Sähisen kissalleni, jos se tekee jotain tuhmaa, huutaminen ei auta yhtään mitään. Jos se teroittaa kynsiä mattoon, sähisen, jolloin se lopettaa ja menen taputtamaan sen raapimapuuta. Sitten se tulee raapimaan sitä, ja katsoo minua. Sitten rapsutan kisua hetken ja sanon hyyyyyyyvä.
4. Toisinaan istun vain ihastelemassa vaikkapa ponikokoelmaani, tarrojani, tunnelmavalojani, tai jotain muuta nättiä mitä täältä kämpästä löytyy. Istuminen, tuijottaminen, ihasteleminen ja tuumiskeleminen on mukavaa ja rentouttavaa. Minun on vaikea ajatella silmät kiinni, jotenkin tarvitsen jotain visuaalista ärsykettä, sellaista rauhallista ja miellyttävää, uppoutuakseni ajatuksiini. Silloinkin kun kuuntelen jotain kappaletta oikein uppoutuneena jokaiseen instrumenttiin ja sanoituksiin, tuijotan jotain vaikkapa kivan väristä, en saa siitä otetta silmät kiinni. Samoin minun on vaikea olla säkkipimeässä, silmät alkavat muljua päässä ja mieli menee rauhattomaksi.
5. Pistän kaurapuuroon aina rusinoita. Se on hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.