perjantai 1. maaliskuuta 2013

My baby in a jar

Löysin jo jokin aika sitten kuolleen lintusen. Kävelin iltasella kotia kohti keskustasta parin kympin pakkasessa, ja erään baarin edessä makasi jäätynyt otusparka. Se oli niin kaunis, että kaivoin laukustani muovipussin, käärin sen siihen ja kannoin varovasti kotiin. Pidin sitä pakastimessani etsiessäni isopropyylialkoholia, mitä ei koskaan löytynyt. Jouduin tyytymään etanolipohjaiseen jäänestoaineeseen, sehän on siis melkein pelkkää etanolia. Ei kerta kaikkiaan koko kaupungista löytynyt isopropanolia, paitsi apteekista hulluun hintaan. Luin, että etanoli ei ole säilömiseen kovin hyvä, koska se kuivattaa kudoksen. Jää nähtäväksi, miten lintuparka tämän ottaa. Sen pitäisi lakata kellumasta jossain vaiheessa, niin sitten sen pääkin näkyy.

Olen haaveillut pikku otusten säilömisestä jo pitkän aikaa, ja tässä nyt on ensimmäinen yritykseni. Ajattelin ensin, että tämä on peippo, mutta sen pää on punainen ja sen siivistä puuttuu valkoiset laikut, mikä ei sovi kuvaan. Joten ehkä se on pikkukäpylintu? En kyllä tiedä, onko sen nokka tarpeeksi iso. Isä varmasti tunnistaisi, isän lintuvaisto on yliluonnollinen.

Mitä mieltä lukijat ovat, hienoa vai ällöä? Voin kyllä kuvitella, että kun äiti tulee käymään, kuuluu epäarvostava kommentti. Mutta minä olen ihan mielissäni!EDIT 3.3: Kuvailin linnun isälle, ja se on taviokuurna, hyvin samankaltainen kuin pikkukäpylintu, mutta pienemmällä nokalla.3 kommenttia:

 1. Tosi hienoa, ja toki hieman ällöäkin, mutta sellaisella kiehtovalla hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
 2. Moih! Sait uuden lukijan =) Jos vain Kaaos toivottaa tervetulleeksi tällaisen todella rauhallisen tyypin, eikä pidä minua uhkana ;)

  Tosi kiinnostavat sivut ja tuo linnun säilöminen...ensin ajattelin, että mitähän kamalaa teet pikkuiselle, mutta suhtautumisesi ei sitten niin kamala ollutkaan. Pikemminkin kaunista.

  VastaaPoista
 3. Elfie: Ajatus ehkä vaatii hieman totuttelua, minulla ainakin vaati aluksi kun säilömiseen törmäsin.

  Prince: Tervetuloa vaan! Jokainen uusi lukija ilahduttaa suunnattomasti ^^ Hienoa jos sekalaiset jorinani kiinnostavat, ja säilömisestä tulee varmaan lisää juttua, en aio jättää tirppaa ainokaisekseni. Pidän tapaa kauniina keinona kunnioittaa elämää ja kuolemaa.

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi.