maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sunny dayz

Tämä viikonloppu. Haisen savulta ja lampailta.


On se aika vuodesta, kun lampaiden määrä kaksinkertaistuu.


videoPikkupäkäsiä.

Musta nenu.

Vanha Minttu, se tulee aina tuijottamaan, odottamaan rapsutuksia.

"Rapsuta!" Ja sitten häntä heiluu.

Pikku Tao-Tao, väsy parka. Nukkui vain, ei tiedä onko siitä eläjäksi.

Vastasyntynyt musti, pirteänä, toisin kuin emo.
Pässinpäät ovat näin talven jälkeen varsin törkyisiä ja homssuisia raukkoja, kun sisällä vain hengailleet. Vielä pari-kolme kuukautta, niin pääsee ulos!

Mummolassa söin mummon erikoispizzaa, iskälässä hernesoppaa ja sain mukaani lammasjauhelihaa, siellä oli lapsia enemmän kuin tarpeeksi, ja nukuin enemmän kuin tarpeeksi.

Kaupunkia kohti ajellessa näkyi sellaisia revontulia, että oli suorastaan pysähdyttävä ja noustava autosta tuijottamaan suu auki, kaksi kertaa. En muista nähneeni yhtä upeita moneen vuoteen. Mielestäni ne välähtivät välillä punaisenakin. Yritin epätoivoisesti saada kuvia, mutta noh...

Spiraali


Monta vuotta sitten näin kerran revontulet, jotka lähtivät spiraalina taivaankannen korkeimmasta kohtaa, alkoivat levitä minuutti minuutilta laajemmalle ja laajemmalle, lopulta täyttäen koko taivaan. Muistan myös joskus todistaneeni sitä ääntä, jota ne toisinaan päästävät.

3 kommenttia:

 1. Revontulet ovat kyllä kauniita <3 Täällä Turun suunnalla näkysi eilen revontulet, joka on harvinaista näin etelässä :D Hauskaa lukea facebookissa nyt päivityksiä, kun joka toinen täältä on ollut katselemassa noita upeuksia viime yönä :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten suloinen postaus! Halin saat jälleen :D

  Ja miten hellyttäviä lampaita, ovatko ne yhtä kilttejä luonteeltaan, kuin ulkonäöltään? :)

  Ja revontulet on tosiaan hienoja, näkyispä niitä enemmänkin...vaikkapa joka yö, näin alkuunsa, heh.

  Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
 3. Lady Satin: Mie luin kans monenmonet päivitykset fb:ssä revontulista, harvoin näkee yhtä upeita täälläkään.

  Prince: Jee haleja taas! :D Ei nuo lampaat kauhean kesyjä ole, enemmän sellasia karkuun juoksevia. Paitsi tuo yksi, joka kerjää aina rapsutuksia. Pienempänä hengailin lampaitten kanssa koko ajan, jolloin ne kesyynty, ja oli sellasia lemmikkejä enemmän, mutta ne on jo kuolleet vanhuuteen kaikki, eikä noiden kanssa enää juuri vietetä aikaa :/

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi.