lauantai 13. huhtikuuta 2013

Meadowland

En ole varma onko vika photobucketissa, bloggerissa vai jossain muussa, mutta kuvat ovat temppuilleet minulla pari päivää. Olen yrittänyt tässä illan aikana kolme kertaa aloittaa uutta postausta, mutta kuvat eivät ole toimineet, ja muidenkin blogeja lukiessa joissakin ei näy kuvat. Sama homma oli eilen. Mutta nyt näyttää toimivan sen verran, että ainakin saan tämän tehtyä.

Terapeutilla on puhuttu tunnelukoista viime aikoina. Se on kovin mielenkiintoinen aihe. Tein tämän testin aikaisemmin, mutta tulin muutamaa päivää myöhemmin siihen tulokseen, että laitoin siihen vanhentunutta tietoa. Joten sitten tein testin uudestaan, kun tulin ostaneeksi tuon kirjankin omaksi. Aikaisemmissa tuloksissa minulla on todella monta erittäin vahvaa ja vahvaa tunnelukkoa. Ja niin minulla onkin ollut, kauan aikaa, ja ne ovat vaikeuttaneet elämääni huomattavasti. Vastasin testiin ensimmäisellä kerralla vain siltä pohjalta, miten olen tottunut asiat näkemään, ajattelematta sen kummemmin, miten ne mallit ovatkin voineet viime aikoina muuttua, ja paljon.

Esimerkiksi Riittämätön itsekontrolli vaikkapa. "Olet impulsiivinen, annat hetken mielijohteiden ja tunteiden ohjata elämääsi. -- Sinun on vaikea hallita omia halujasi, tunteitasi ja mielesi yllykkeitä." Tuumin tuosta, että erityisesti sellainen negatiivinen tunne kuin pelko on hallinnut minua koko elämäni, enkä ole mitenkään pystynyt kontrolloimaan sitä. "Sinun on vaikea ilmaista vihaasi rakentavasti, koska se ilmenee raivokohtauksina ja sopimattomana käyttäytymisenä." Jotkut osat tämän tunnelukon kuvauksesta eivät kuulosta lainkaan tutuilta, mutta toiset kiinnostavat minua kovasti, koska en ole nuorempana hoksannut näitä asioita. Vaikkapa juuri tuo vihan ilmaiseminen. Ennen kun suutuin, olin hiljaa, en sanonut mitään, menin pois. Sitten jossain vaiheessa aina tuli se raivokohtaus. Nykyään osaan pitää puoleni, sanon, kun joku on kusipää, ja kerron, että minulle ei puhuta noin. Jossain ristiriitatilanteissa en enää haaveile toisen nylkemisestä ja koukkuun ripustamisesta, vaan mieluummin heiluttelen sanan säilää, ja se tuntuu paljon paremmalta. Tähän liittyy myös tunnelukko Alistuminen. Sekin vaikuttaa osittain ihan potaskalta, kun pohdin omaa elämääni, mutta sitten hoksaankin, kuinka jotkin kohdat herättävät ikäviä muistikuvia. Juurikin tuo puoleni pitäminen on tässäkin hyvin tärkeä uusi opittu asia."Antaudut enemmän tai vähemmän toisten kontrolloitavaksi, koska haluat välttää ikävän seuraamuksen. Pelkäät, että joku rankaisee, kritisoi, kostaa, torjuu tai hylkää sinut. -- Et ilmaise avoimesti tarpeitasi, mielipiteitäsi, kiinnostuksen kohteitasi, halujasi, toiveitasi, haaveita tai unelmiasi, koska et pidä niitä oikeina tai tärkeinä. Sen vuoksi tarpeesi eivät tyydyty ja alat turhautua. Pitkään jatkunut turhautuminen tuottaa vihaa, vaikka sinun voikin olla vaikea tunnistaa sitä itsessäsi."

"Koet kompensoidessasi herkästi, että toiset kontrolloivat sinua tai haluavat määräillä sinua. Ylireagoit ja ilmaiset itseäsi karkeasti, jotta voisit varmistua siitä, ettet ole alistettavissa." Tässäpä pätkä, joka äitini kannattaisi lukea. Monelta konfliktilta saatettaisiin välttyä vastaisuudessa. Otan puheeksi joskus.

Tunnelukot ovat hyvin tavallinen ilmiö, väittävät, että niitä on kaikilla enemmän tai vähemmän. Tämä kirja (Kimmo Takanen - Tunne Lukkosi) vaikuttaa oikein hyvältä ja auttavalta, vaikken ole vielä pitkälle päässytkään. Tunnelukkoni kuitenkin alkavat jo avautua, koska myöhemmin testin uudestaan tehdessäni minulla ei ollut enää yhtään erittäin vahvaa lukkoa, muutama vahva ja keskivahva, ja paljon heikkoja. Jatkamme ensi kerralla terapeutin kanssa vielä aiheesta.

On se keskeneräinen sienitaulu, näit oikein.


Tänäänkin oli lolitapäivä. Hyvä päivä.

4 kommenttia:

 1. Ihailin tuota todella kaunista asua jo kovasti tumblerossa! Ihana!

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintonen toi testi ja mukavaa, kun oot kehittyny noissa tunnelukko-asioissa *näyttää peukkua* =)

  Mulla oli todella vahvana ainakin Ulkopuolisuus, mut en koe sitä minään ongelmana todellakaan. Pikemminkin oon ylpee siitä *naurahtaa* :)

  Jännä, et niin monet asiat on ainakin itellä toisista ihmisistä riippuvia. Tyyliin: Jos toinen on mukava, niin mäkin olen jne. Jotkut ihmiset saa ne parhaat puolet helposti esille ja toiset taas saa ärsyyntymään jatkuvasti.

  Kivat viikonlopun jatkot sinne <3

  VastaaPoista
 3. Prince: Näitä juttuja on kyllä mielenkiintosta mietiskellä! Mulla oli itellä vahva tuo ulkopuolisuus. Hienoa jos se ei sinun elämää silti häiritse. On siinäkin kyllä omat huonotkin puolensa, vaikka sinänsä luonteenlaatuna introverttius ja ujous ei olekaan tosiaankaan mikään paha asia. Mie olen vähän harjoitellut joitakin vaikeita juttuja, joita tuohon liittyy, ihan vain helpottaakseni omaa elämääni jossain määrin. Huomaan kyllä sen vähentäneen kaikesta stressaamista.

  Kauhean kiva huomata kuinka moni asia on vähän helpottunu viime aikoina ^^

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi.