sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Rythme Eternel

Äiti oli äitienpäivän törkeästi poissa, joten kävin veljen kanssa kahdestaan kiinalaisessa äitienpäiväbuffetissa, kuten on vähän niinkuin tapanamme ollut viime vuosina. Ihan vain koska veli on niin ahne. Lähdin mukaan hieman vastahakoisesti, koska kallista lystiä ja olen pieniruokainen, mutta sitten J olikin ritari ja maksoi minutkin. Tälläkään kertaa en syönyt itseäni kuoliaaksi, koska mielessäni kummittelee yhä toissavuotinen äitienpäivä... Ähky on melkein kamalin tunne maailmassa. Veimme mummolle valkoisia preeriaruusuja ja kuuntelimme turinoita, ja juttuja papasta, joka kuoli 14 vuotta sitten. En tiedä, jaksaako kukaan muu kuunnella mummon tarinoita yhtä kiinnostuneesti kuin minä, vaikka se sama olisikin kuultu moneen kertaan.

Lisää kuvia, joita napsin sitten iltapäivällä, kun kävimme kääntymässä vielä isän luona. Lainasin taas isän kolmijalkaa, ja itselaukaisimen kanssa tuli juostua edes takaisin.
Olen tuijottanut viime päivinä romanttisia elokuvia. En tiedä mistä syystä oikeastaan, jotenkin yhtäkkiä tajusin yleissivistyksestäni puuttuvan täysin Jane Austenin kirjat, sekä niiden filmatisoinnit, joten aloitin luonnollisesti Ylpeydestä ja Ennakkoluulosta, ja sitten koukutuin tyylilajiin... Nähtyäni monet hienot ja vähemmän hienot draamat, hoksasin eilen myös muistavani kovin vähän Humisevasta Harjusta, joka minulla on kirjana omassa hyllyssä, mutta jonka filmatisoinneista yhtäkään en ollut koskaan nähnyt. Se oli vähän liian traagista romantiikannälkääni, joten seuraavaksi jatkuu taas vähän kevyempää. Hurmaannun nyt käytöstavoista, teitittelystä, muodollisuudesta ja epäkäytännöllisistä vaatteista. Heti kun saan tällä hetkellä kesken olevan Lovecraft-kokoelman luettua, lainaan kyllä pari Austenia.

Olen rakastunut vaihteeksi, The Beayty of Gemina. Tässä bändissä on jotain niin omalaatuista ja upeaa. Unenomaista. Tätä kappaletta kuuntelen nyt uudestaan ja uudestaan, mielestäni se sopii näiden kuvienkin tunnelmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.