tiistai 23. heinäkuuta 2013

Spectacular

Minulla oli täällä viime kesänäkin jotain kuvia Mataringin puukirkosta. Mutta se on niin kaunis, ja sitä piti käydä katsomassa ja kuvaamassa uudestaan, vaikka taaskaan ei päässyt sisälle (auki vain viikonpäivinä).Samalla sitten piti shoppailla Ruattiherkkuja ICAsta oikein kunnon säkillinen. Namusia, leipää, pilsnerkorvia, limpparia, kaikkea ällöä mättöä. Ja pieni sateenvarjokin.


Juuri sopivan kokoisia kokkeleita
0,15 litraa

Tässä yksi kuva sukujuhlista jossa näkyy osittain tuo vanha koulu, jossa ne pidettiin. Ulkorakennuksessa oli sauna ja hyvä oleskeluhuone, jonne vetäytyivät illan mittaan kaikki, joita ei kiinnostanut yhteislaulu sun muut. Uin toki jäätävässä Torniojoessa, kun saunassa oli varmaan 100 astetta lämmintä. Minulla ei ole kuvaa itsestäni, kun en hoksannut pyytää ketään ottamaan. Kovin paljon kuitenkin kuulin kehuja leningistäni, ja kengistäkin.


Sain yhdeksässä tunnissa alas yhden siiderin. Kyllä, korkkasin sen kolmen aikoihin ja kulautin pohjalitkut keskiyöllä, koko sen ajan kanniskelin sitä mukana ja hörppäsin silloin tällöin. Aamulla neljältä istuimme kahdestaan veljen kanssa nuotiolla, kun kaikki olivat jo nukahtaneet tai sammuneet. Mikä pettymys, bileet loppuivat ihan kesken!Loistouutisia! Riesa on päättänyt, että ihmisten vältteleminen ei olekaan enää niin hauskaa, koska niiltä saa ruokaa. Eräänä päivänä se vain tuli pyytämään ruokaa, ja kaikki oli taas hyvin. Otin sen takkahuoneeseen kanssani yöksi, ja voi pientä kun se oli onnessaan päästessään nukkumaan viereeni lämpimään. Se hurisi ja pörräsi ja pukkaili ja nenutti ja piipitti ja oli ihan touhussa. Aamulla annoin aamupalaa ja päästin sen taas ulos leikkimään. Nyt se tietää, että ruokaa voi tulla pyytämään, ja silti saa olla ulkona. Eilen kaupunkiin taas lähtiessä jätin sen tietenkin sinne, tuon sen tänne vasta sitten, kun kesä alkaa olla ohi ja vietän itsekin enemmän aikaa täällä.

Lomailu on tehnyt kisulle hyvää. Se on tullut puskemaan jopa äitipuolta ja siskopuolta, mitä se ei olisi ikinä ennen tehnyt, sillä se on aina ennen vältellyt kaikkia muita paitsi minua ja äiti ja isää. Se ei enää säiky ihan kaikesta pienestä, ja on muutenkin rennomman oloinen. Pieni villiintyminen on ihan hyväksi. Tosin sitten kun tuon sen kaupunkiin, se saa kyllä kylvyn ja matolääkettä.


Ja vielä yksi jutska. Muistatteko purkkiin säilötyn taviokuurnani? Nyt se sai seuraa, kun löysin suuren kuolleen sammakon, ja päätin säilöä sen. Se oli oikein kaunis, aivan terveen näköinen ilman mitään vammoja, mutta ihan taatusti kuollut. Olin menossa rantaan saunaa lämmittämään, kun melkein talloin sen siinä polulla. Kesti hetken aikaa tajuta, että voisihan sammakonkin säilöä.

video

Ostin sitä varten alkoholia, jonka ei pitäisi olla lainkaan sinertävää niin kuin se edellinen, mutta sitten sitä vanhaa olikin jäljellä vielä juuri pienen purkillisen verran, joten siniseksi jäi.. Purkin kyljessä on myös liimamähmää etiketin jäljiltä, anteeksi. Näkyi tuonne joukkoon jääneen jotain roskiakin, kun en tajunnut puhdistaa sammakkoa sen kummemmin. Isää vähän huvitti kun otin sammakon talteen ja kerroin, mitä varten, sen sijaan äitipuolta pikkuisen puistatti. Pidin sitä pakastimessa yön yli, toin jäisenä kaupunkiin, ja säilöin heti.En ole varma, pitäisikö sekä sammakolle että taviokuurnalle keksiä nimet.

Minulla olisi vaikka kuinka paljon kaikkea muutakin kerrottavaa ja näytettävää, mutta kirjoitan sitten uuden postauksen toiste.

2 kommenttia:

 1. Oi miten ihanaa että Riesa tuli takaisin kunnossa ♥ (':

  Ja mahtavia noi kun säilöt kuolleita olentoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, olen kovin onnessani kun kisua saa taas halia ^^

   Hienoa että kaikki eivät vain ällöä pikku purkkilemmikkejäni, minusta ne ovat surullisella tavalla niin kauniita.

   Poista

Penni ajatuksistasi.