keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Falling star

Kuvia viime viikonlopulta.Mummon naapureilla oli aivan älyttömän upea pihlaja pihallaan.Kössi söi ihan yksin melkein kokonaisen sorsan.
Siinä kesti monta tuntia.
Jäljelle jäi vain räpylät ja muutama siipisulka.
Sitten sen masu oli aivan pullea ja pyöreä ja kova.
Kössi on kuitenkin aika pikkuinen rouva.Selittäisin muutakin siitä mitä viikonloppuna tapahtui ja mitä tein ja sen sellaista, mutta ei huvita.

Selitän kuitenkin savusaunasta.

Oli pimeä, kello jo varmaan kymmenen, en ottanut lyhtyä mukaan kun lähdin yksin saunalle polkua pitkin kohti rantaa. Minun ei tarvitse nähdä sitä polkua, tiedän taatusti jokaisen kuopan ja heinänkorren. Saunan terassilla ja portailla sen sijaan oli lyhtyjä, roikkui kattoparruista ja kuusen oksasta, vieressä oli nuotiokin, syksyilta oli melko kolea ja tuulinen, mutta miten selittäisin kuinka tärkeä kokemus se saunareissu oli? Vietin siellä luullakseni melko pitkän ajan, kelloa en kyllä tiennyt. Pimeys ja syksy ja yksinäisyys metsässä ja tuuli, ja se savusauna. Tunsin läsnäolon, hyväntahtoisen, uteliaan, ja toivotin sen tervetulleeksi. Istuin välillä lauteilla ja välillä ulkona portailla, silmät kiinni, annoin läsnäolevan jonkin tutkia minua ja mieltäni ihan rauhassa. Välillä tuntui jopa siltä, kuin se olisi koskettanut käsivarttani. Olin lähes liikkumatta, ihan hiljaa, ajattelin rauhallisia juttuja ja laskin hengityksiäni. Pääsin jonkinlaiseen tilaan. En tiedä minne ja miten. Juovuttava onnen ja rauhan tunne. Saunan jälkeen seisoin hetken polulla katsellen pilkkopimeää metsää, ja kuiskasin kiitos. En halunnut takaisin sisälle taloon ihmisten seuraan, mutta menin kuitenkin, ja silloin taika raukesi, tietenkin.


2 kommenttia:

  1. Kiitos, kun jaoit tuon saunaretkesi kanssamme. Siitä oli ilo lukea! :') Pääsi hyvin tunnelmaan, koska osaat todella kirjoittaa.

    Kössi on varmasti onnellinen kissa, kun saa juuri sellaista ravintoa, jollainen on kisuille parasta - lihaa alkukantaisessa muodossaan. :) Voin kuvitella hyvin sen piukean massun atrioinnin jälkeen<3

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo saunatarina ♥ Harva osaa tai haluaa hiljentyä kokemaan tuollaista, kun on niin kiire seurustella ja tehdä ja suorittaa.

    Näistä teksteistä tulee aina niin kovin hyvä mieli!

    VastaaPoista

Penni ajatuksistasi.