keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Ranua Zoo

Kävin pari viikkoa sitten Ranuan Eläinpuistossa ryhmän kanssa. Se on ihan mukava eläinpuisto, siellä on arktisia eläimiä, ja pelastettuja vahingoittuneita eläimiä, ei mitään trooppisia tiikereitä kärsimässä. Useimpiin eläinpuistoihin verrattuna tämä on hyvä. Voin tukea näitä tyyppejä.

Olisin halunnut käydä koko kierroksen läpi vaikka kahdesti. Minulla oli ihan luvattoman kivaa. En ollut käynyt siellä lähemmäs kymmeneen vuoteen, eikä siellä muistaakseni ennen edes ollut yhtä mukavaa. Ehkä olin vain sopivan hysteerisessä mielentilassa. Kiersin niin hitaasti, että muu ryhmä joutui vähän odottelemaan minua, ja kierroksen lopussa minun piti hoppuilla, niin jäi hirvet näkemättä. Juttelin eläimille kaikessa rauhassa ja seurasin niiden puuhia. Videomateriaalia sain noin tunnin verran, yritin sentään vähän karsia, mutta tästä tuli silti kovin pitkä video:
Saukko rapsuttaa
Ulkona oli kylmää ja sateista, moni eläin oli siksi sisällä köllöttelemässä ja niistä oli vaikea saada kuvaa


Tunturipöllöjä oli kaksi
Huuhkaja
Lapinpöllö

Piekana muistaakseni

HelmipöllöViirupöllö muistaakseni
Merikotka ei osannut lentää, oli vammautunut
Sille oli rakennettu hieno kiipeilyteline!
Maakotka
Maakotkan siipiväli
Korppi
Ranualla oli ennen kuuluisa Jaska-niminen korppi, mutta se on aikoja sitten kuollut
Karju
Jää- ja harmaakarhuilla oli ruokahetki sopivasti

Jääkarhu luonnollisessa koossaOrpojen majavanpoikasten seurassa vietin paljon aikaa

Ilvekset olivat eri aitauksissa
Ranualla asusti ennen myös kuuluisa Väinö-ilves, jos muistat takavuosien Poika ja Ilves -elokuvan tähden
Vuorisusi eli dhole, puiston uusimmat asukkaat
Ahman kaivuupuuhat
Myskihärkiä Yritin etsiä matkamuistomyymälöistä kettuaiheista avaimenperää, mutta vedinkin vesiperän. Ei ollut. Tosin eipä minulla juuri rahaakaan ollut, joten sama se. En ostanut edes Fazerin myymälästä mitään, kun ei oikein tehnyt mieli namia. Olenkin viime aikoina vähentänyt sokerin kulutustani.

Totta puhuen olin tuon päivän jälkeen aivan rättipoikki, ehkä en olisikaan jaksanut käydä kierrosta toista kertaa läpi.2 kommenttia:

  1. eihhhh! kateuden määrä kun tajusin että dholet olivat jo siellä ;____; luin että ne tulee (joskus luin, joskus tulee), mutta kuvittelin että vasta... joskus? ;____; oliko ne ees yhtään söpöjä?? (liioittele vain vähän niin ehkä joskus pääsisin tonne. oon käynyt lapsena, en muista kunnolla... muistaakseni ainakin aitaukset oli aikas isoja? sopivamman kokoisia kuin korkeasaaren... kopit ://)

    VastaaPoista
  2. Eiiiii haluuun kans ;_; ite kävin viimosen kerran joskus 11-13 vuotta sitten ;_; voi eiii niin söpöjä ;_; *dying whale noises*

    VastaaPoista

Penni ajatuksistasi.