keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Varjo

Vaikkapa syksyisiä kuvia sieltä viime viikonlopulta, ah niin ihanaa päästä pitkästä aikaa iskälään. Sinne on aina ikävä. Siellä on aina niin hyvä olla.

Saunoimme perjantaina savusaunassa, lauantaina pihasaunassa ja sunnuntaina rantasaunassa. Kävimme lintumetsällä, kalassa, marjassa traktorikyydillä, vähän muka sienessäkin (vaikka suurin osa sienistä tulikin syötettyä Elmeri-sonnille ja lampaille), leivoin kääretorttua ja haistelin syksyä. Melkein kuin pimeydellä olisi oma tuoksu.


DSCN1408

DSCN1411

Ja tuntui, että siellä syksy oli jo paljonkin pitemmällä kuin täällä.

DSCN1417

DSCN1418

DSCN1420

DSCN1428
Traktorin peräkärryltä otettu kuva.

DSCN1430
Isähän se siellä ohjaksissa tietenkin.

DSCN1450

Sain kerrankin hyviä kuvia Kuusta.

DSCN1454
Tarkasti katsoen voi nähdä ihmishahmon piirtyneenä keittiön ikkunaa vasten.
Haltiapoikahan se siellä.

DSCN1460

DSCN1465
Oikein komean yhteiskuvan sain ennen kuin Elmeri tyrkkäsi minut kumoon.

DSCN1471

Riesa oli ollut teillä tuntemattomilla pari-kolme viikkoa, mutta kuten kisuilla on tapana, se palasi takaisin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Naapurin setä toiselta puolen järveä tosin kertoi, että sillä oli ollut minkkiloukussa mustavalkoinen, pitkäkarvainen ja ystävällinen kisu edellisellä viikolla. Onneksi naapurin setä ei ole niitä kurjia setiä, jotka ampuvat kuljeksivia tuntemattomia kissoja! Päästi vapaaksi ja rapsutteli vain.

En tälläkään kertaa vielä tuonut Riesaa mukanani Liminkaan. Sovimme isän kanssa, että käytämme sen leikkauksessa syyslomani aikana Rovaniemellä, ja sitten tuon sen.

DSCN1472

DSCN1485

Myrsky nukkuu mielellään heinäladossa, sinne on hyvä kaivaa lämpöisiä pesiä.


DSCN1481

DSCN1492


Loppukevennykseksi Elmeri ja sienihurmio. Tuon tummemman ruskean se kyllä sylki pois, en edes tiedä, mikä sieni se oli. Ei mikään hyvän makuinen ilmeisestikään.

DSCN1498

DSCN1505

DSCN1506

DSCN1508


On kuitenkin melko rankkaa kulkea tätä väliä, vaikkei se niin pitkä olekaan. Pitää ensin mennä bussilla Ouluun, sitten junalla Rovaniemelle, ja vielä jollain kyydillä sieltä metsään. Niin ja parin päivän päästä sama uudestaan toisinpäin. Olin maanantai-iltana palatessani aika puhki, vaikka muuten viikonloppu olikin ollut kovin rentouttava.

Vaan eikö mitä, ensi viikonloppuna tiedossa vielä pahempaa: Ouluun, Rovaniemelle, Ivaloon, ja sunnuntaina takaisin. Haltiapojan tädin synttäreille mennään, eikä minulla muuten olisi ollut varaa, mutta matkat maksetaan, joten mikäs siinä.

En vain osaa ollenkaan päättää, mitä synttäreille pitäisi pistää päälle. Ylipukeutunut en tahdo olla, mutta sievä siltikin, en liian omituinen tai haudasta noussut, en reikäisessä mekossa enkä noita-akka, farkut ja t-paita nyt minun tapauksessani ei ole vaihtoehto. Joten mitä sitten? Ei minulla tunnu olevan kuin noitavaatteita, lolitavaatteita ja kotivaatteita.

2 kommenttia:

 1. Ääh, ihania tunnelmia ja syksyä, ihan melkein itsekin pystyy haistelemaan syksyn ja metsäin tuoksun tästä postauksesta :3 (Hehhe, supersankariminä sarjista aloittelin ja tästä saattaa tulla pieni, ihan tyhmä ja lapsellinen sarjakin sarjiksia, kääh...X) kiitos vain inspiraatiosta:D ehehhe)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi täällä etelässä on niin surkean ruma ruska ;____;

   Sarjis esille sitte ku oot tehny, haluaa nähdä!

   Poista

Penni ajatuksistasi.